Profiel in de kijker: Karel Storme

Elke werkomgeving heeft die go-to persoon. De persoon op wie je vertrouwt, degene die alle ins en outs van het bedrijf kent. De persoon die geweldig advies geeft en waarvan je je niet kunt voorstellen dat hij er niet is. In onze fabrieken van de BMT Group hebben we zeker een paar van deze mensen in onze teams. Bij IGW België is Karel Storme zo iemand.

Na 43 jaar bij IGW te hebben gewerkt, gaat Karel in mei 2023 met pensioen. In zijn laatste maanden zaten we met hem aan tafel om een paar vragen te stellen over zijn ervaring bij IGW.

1. Kun je je baan uitleggen?
(Lacht) Ik kan mijn baan niet beschrijven. Elke dag is anders. De ene dag repareer ik een onderdeel, de volgende dag polijst ik een ander onderdeel. Er is geen routine, en dat is wat ik leuk vind.

2. Hoe lang werk je al bij IGW?
Ik werk al 43 jaar bij IGW. IGW was het eerste bedrijf waar ik ooit werkte. Destijds ben ik samen met 12 klasgenoten bij het bedrijf begonnen. Ik heb mensen zien vertrekken, ik heb mensen zien groeien, maar ik ben er na al die jaren nog steeds.

3. Waarom koos je voor het bedrijf?
Destijds werden banen als de mijne via de scholen gepromoot. IGW had een zeer goede reputatie op onze school en toen ik het aanbod kreeg om hier te werken, aarzelde ik niet.

4. Wat vind je het leukste aan je werk?
Draaien. Ik ben een draaier in hart en nieren. Als ze me elke dag zouden laten frezen of slijpen, had ik het bedrijf allang verlaten. Het mooie aan draaien is om een stuk metaal te zien evolueren in de vorm van het onderdeel. Je kunt voelen en zien dat je iets aan het maken bent. Het zien van het resultaat geeft mij voldoening.

5. Wat is een voordeel van werken voor IGW?
Je krijgt het vertrouwen en de vrijheid om naar oplossingen te zoeken. Iemand die bereid is maatregelen in eigen hand te nemen, kan bij IGW veel vrijheid krijgen. Ik zeg altijd dat werken bij IGW betekent dat je een beetje als een 'kleine zelfstandige' moet zijn. Je moet kunnen zien waar het beter kan en bedenken hoe je dat kunt verbeteren. Net als het runnen van een klein bedrijf.

6. Je had een ongelooflijk lange carrière bij IGW, wat zijn voor jou de grootste veranderingen in al die jaren?
De evolutie van de technologie en de apparatuur die wordt gebruikt. Ik ben van de oude stempel, ik weet hoe ik mijn gereedschap handmatig moet slijpen. Niet iedereen weet meer hoe dat moet. De technologie is enorm veranderd, waardoor onze manier van werken drastisch is veranderd.

7. Je gaat binnenkort met pensioen, zal je bepaalde dingen bij IGW missen?
Ik zal het team het meest missen. Ik zal vaak aan mijn collega's denken als ik met pensioen ga. Ik had veel mooie momenten met hen en ik zal nog vaak aan hen denken.

 

IS DIT JE NIEUWE WERKPLEK?

  • Hier heeft Karel vele jaren van zijn carrière bij IGW doorgebracht. Karel is een enorme aanwinst voor IGW België, maar het is tijd om de fakkel door te geven. Heb je interesse om in zijn voetsporen te treden? Bekijk dan zeker de vacature. Wie weet is dit binnenkort jouw nieuwe werkplek!

    Niet op zoek naar een baan als CNC operator, maar wel geïnteresseerd in een baan bij IGW?

    Bekijk alle vacatures